top of page

BRIOCHE PERDUE MET BURRATA

Ingrediënten     

voor 2 personen

·       200 g kerstomaten

·       enkele verse tijmtakjes

·       1 el balsamico azijn

·       30 g Parmezaan

·       1 teentje look

·       50 g rucola + enkele extra blaadjes voor afwerking

·       20 g pistachenoten

·       70 g olijfolie + extra om te bakken

·       100 g melk

·       1 ei

·       4 sneden briochebrood

·       bakboter

·       2x burrata

·       peper en zout


Bereiding

  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Voeg de in 2 gesneden kerstomaten toe. Kruid royaal met verse tijm, een snufje zout en versgemalen peper.

  • Laat zachtjes bakken gedurende 15 minuten. Draai de tomaten tussendoor voorzichtig om. Voeg op het einde van de bereiding de balsamico toe en laat nog een 2-tal minuutjes mee sudderen.

  • Werk verder aan het gerecht terwijl de tomaten bakken.

  • Doe de Parmezaan in de mengbeker. Hak 10 sec./snel 10. Zet opzij. Beker moet niet gereinigd worden.

  • Doe de look, rucola, pistachenoten, olijfolie, 15 g gemalen Parmezaan in de mengbeker. Kruid royaal met peper en zout. Mix 2x 10 sec./snel 7. Spatel tussendoor naar beneden.

  • Haal de rucolapesto uit de mengbeker. De beker moet niet gereinigd worden.

  • Voeg de melk, het ei, de restant van de Parmezaan en 1 el van de rucolapesto toe. Mix 20 sec./snel 3. Giet over in een ondiepe schaal en dompel hierin de brioche.

  • Verwarm intussen een klontje boter in de pan.

  • Leg de gebakken brioche op de borden. Strijk de sneetjes in met de pesto ( hou een beetje pesto over voor afwerking), de burrata en de tomaten.

  • Kruid met peper en zout en overgiet de burrata met wat restant van de gebakken tomaten.

  • Werk af met enkele rucola blaadjes en een een toefje pesto.

  • Serveer!




454 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page